TheMarker- "הפוגות ועצירות הכרחיות להצלחה"

עו"ד מתת פלסנר הינה עורכת דין, מגשרת ובעלת משרד עורכי דין מוביל בתל אביב המתמחה בדיני משפחה, גירושין וגישור. במשרד צוות מנצח של עורכות דין נמרצות ומקצועיות, המובילות ביד רמה מערכות משפטיות רבות ומורכבות ואף מנהלות דרך קבע תיקי פרו בונו מלאים כחלק מעבודת המשרד למען הקהילה. עו״ד פלסנר הינה אוטוריטה בתחום דיני המשפחה, מרצה תדיר בתחום, מרבה להתארח בתכניות טלוויזיה ולהתראיין בתחומי עיסוקה. לצד ניהול קריירה משגשגת וגידול שתי בנותיה, מאמינה עו"ד פלסנר בהתפתחות וצמיחה אישית. זהו אחד ממנופי ההצלחה שלה.
עורכת הדין פלסנר, בת 46 בקרוב, ילידת ארה"ב, עובדת במשרה מלאה והינה אמא מסורה לשתי בנותיה. היא גרושה פעמיים, מיואב ברוק, לשעבר אלוף ישראל בשחייה ומח"כ לשעבר יוחנן פלסנר, כיום נשיא המכון הישראלי לדמוקרטיה. בעבר, התגוררה בבוסטון ונמנתה עם צוות עוזרי ההוראה בקורס "פסיכולוגיה חיובית" של פרופ' טל בן שחר באוניברסיטת הרווארד. בנוסף, ניהלה פרויקטים בארגון הסברה פרו ישראלי וכן ניהלה בבוסטון מקלט לנשים מוכות וילדיהן. עם שובה לישראל, הקימה את משרדה ונחשבת כיום לאחת מעורכות הדין המובילות בתחום דיני המשפחה והגירושין. בתחום הגישור, הקרוב לליבה, עושה עורכת דין פלסנר חיל מזה שנים רבות ונהנית משיעורי הצלחה גבוהים בסיום מחלוקות בהליך גישור.

מה המפתח לעשייה מרשימה זו? סוד הקסם טמון באנרגיה ובחשיבה החיובית, אשר מובילות ומנחות את עורכת הדין פלסנר. לצד ניהול משרד מצליח, מגדלת עורכת דין פלסנר את שתי בנותיה לתפארת. עורכת דין פלסנר מתחזקת קריירה מעוררת השראה לצד ניהול בית ומשפחה ומוצאת גם זמן להתפתחות וצמיחה אישית, שהכרחיות לדעתה להצלחתה. בשנה האחרונה החלה ללמוד טרילותרפיה בביה"ס של ניסים אמון וכן סיימה קורס מיינדפולנס.

מהי הפרשנות שלך למושג הצלחה?

"הצלחה היא לקום בבוקר, לחייך, לומר תודה על כל מה שיש ולהתחיל את היום בחדוות יצירה. הצלחה היא להתבונן על שתי בנותיי, לחוש גאווה, לדעת שהן מסוגלות להגיע לכל דבר שירצו, כי זה מה שלימדתי אותן וזה מה שהן חוו בבית מגיל אפס. הצלחה זה לדעת לעצור במירוץ העשייה, לצאת לחופשות ולחוות חוויות עם בנותיי בארץ ובעולם. בסופו של דבר, החוויות והזכרונות שלנו נשארים איתנו משך שנים רבות. הצלחה זה לעמוד בראש צוות של עורכות דין נחושות, חדורות מטרה ומעוררות השראה ביכולתן לשלב קריירה מצליחה לצד חיי משפחה".

"הצלחה היא גם ללכת דרך הפחד. כשהתגוררתי בבוסטון, קיבלתי הצעה מפרופ' טל בן שחר להצטרף כעוזרת הוראה לקורס "פסיכולוגיה חיובית" בהנחייתו באוניברסיטת הרווארד. זו היתה הזדמנות חד פעמית להשתלב בעשייה באוניברסיטה יוקרתית מהטובות בעולם, בתחום שצבר תאוצה באותם ימים והיה פורץ דרך. תהיתי אם אוכל להתמודד עם האתגר ולעמוד להרצות מול סטודנטים מהמוכשרים בעולם. לאחר מספר ימים של מחשבה והתלבטות, קבלתי החלטה. אמא שלי האמינה בי והיתה מלאת גאווה נוכח ההצעה. היא שיכנעה אותי "ללכת על זה". הלכתי דרך הפחד. הנחתי 2 כיתות שכללו 40 סטודנטים ונהנתי מכל רגע. הבאתי איתי משהו אחר. השיעורים שלי בתחום "הפסיכולוגיה החיובית" שילבו תמיד סיפור חיים אישי, אותנטי, שגרם לסטודנטים להתחבר אליי ולחומר הנלמד ולחוות חוויה אחרת. לימים, זכיתי לקבל תעודת הצטיינות על הוראה מאוניברסיטת הרווארד. ההיענות להצעה וההצלחה הגדולה, חידדו לי שאין מה לפחד ושאני יכולה רק להצליח. יצאתי מאזור הנוחות שלי ואני גאה בעצמי על כך".

מהי הצלחה בתחום דיני המשפחה והגירושין?

"הצלחה עבורי היא לחולל שינוי בחיים של אנשים. כשאבא, שלא ראה את בתו יותר מ-3 שעות בשבוע, מצליח לממש את ההורות שלו ובתו ישנה אצלו פעמיים בשבוע ובכל שבת שניה, ועזרנו לו "להיות אבא", זו הצלחה אדירה בשבילי. זו הסיבה בשלה אני קמה בבוקר. זה מה שמניע אותי קדימה. כשאישה, אשר ננטשה ע"י בעלה לאחר 20 שנות נישואין, יוצאת בכבוד מהחיים המשותפים ומממשת את כל זכויותיה ויכולה לחיות חיי רווחה, זו הצלחה עבורי".

"כשילדה מוחזרת לאמה, לאחר שזו השתקמה, זו הצלחה. זכור לי דיון בו זלגו הדמעות על לחיי. בביהמ"ש לנוער, בו נאבקתי עבור אם להשבת בתה, אותה מסרה לרשויות הרווחה בתקופת משבר. באותו עניין, ניצב מולי צוות של עובדות סוציאליות שהרים ידיים ולא האמין עוד באם. אני האמנתי בה והבנתי שהדבר הטוב ביותר עבור בתה הוא לשוב אליה. ביהמ"ש אישר את החזרת הילדה לאמה והוגש על כך ערעור ע"י המדינה לביהמ"ש המחוזי. שופט ביהמ"ש המחוזי הותיר את החלטת ביהמ"ש לנוער על כנה וזאת לאחר שמיעת הצדדים ולאחר שקיים שיחה ממושכת עם הקטינה. הילדה הושבה לאמה. זו הצלחה. הסיפור המרגש זכה להד תקשורתי והעיתונאית סמדר שיר אף פרסמה עליו שתי כתבות בידיעות אחרונות".

כמייסדת ״הרמוניה – הבית לגישור" איך גישור מתחבר להצלחה?

"גישור הוא ללא ספק הצלחה. זוהי דרך המלך לפתרון סכסוכים ומחלוקות בהידברות ובאמצעות שיח מכבד. הגישור עוזר ביצירת ערוץ תקשורת בין הצדדים מתוך מחשבה גם על היום שאחרי. במשך השנים הובלתי אינספור גישורי גירושין ומשפחה שהסתיימו בהצלחה. זהו סיפוק אדיר ותחושה אמיתית של הצלחה. התחלתי ללמוד גישור בשנת 2005 ומאז הגישור הוא חלק ממני ומהעשייה שלי. לימים, התחלתי להנחות קורסי גישור משפחה ב"גבים" וביחידה ללימודי חוץ של אוניברסיטת בר אילן. בהמשך, הקמתי את 'הרמוניה – הבית לגישור', מתוך אהבה ואמונה מלאה בהליך הגישור כהליך היעיל ביותר במקרה של פרידה. המדובר בהליך שקול ואחראי, המניב את התוצאות הטובות ביותר בטווח הקצר והארוך גם יחד. במהלך השנים, שימשתי כמנטורית למגשרי משפחה ואני רואה בעיסוק בעולם הגישור שליחות אמיתית".

מהי הצלחה עבורך בחיי היומיום? וכיצד היא משפיעה על הצלחתך המקצועית?

"מטבע הדברים, הלו"ז שלי צפוף מאוד ויש תקופות עמוסות בדיונים בביהמ"ש, בפגישות במשרד ובעשייה מסביב לשעון. עבודה בווליום כ"כ גבוה דורשת עצירה מעת לעת. לפני מספר שנים הבנתי, שאם לא אשלב פעילות נוספת שאינה קשורה לעבודה, ביומיום העמוס שלי, לא אוכל להמשיך הלאה. אני מאמינה בשילוב בין עבודה מאומצת לבין "פאוזות" נקודתיות לגוף ולנפש. בשנה האחרונה נרשמתי לקורס מיינדפולנס, שעזר לי לחדד את המשמעות של המושג "כאן ועכשיו" וכן החזיר אותי לתרגול יומיומי של מדיטציה. המדיטציה עוזרת לי להתנהל באופן ממוקד, מאורגן ורגוע. זהו כלי משנה חיים. בנוסף, אני מסיימת בקרוב שנה א' ללימודי טרילותרפיה בביה"ס של ניסים אמון ונרשמתי לשנה ב'. הטרילותרפיה עוסקת בגישור הפנימי בין הראש לרגש. המטרה היא ליצור איזון בבית הפנימי. כעורכת דין ומגשרת בתחום הגירושין, יישום רעיונות הטרילותרפיה במסגרת עבודתי, תורם רבות ומשנה את השיח. בנוסף, הצלחה עבורי בחיי היומיום היא להתאמן 3 פעמים בשבוע. לא תמיד קל להגיע לכך. שגרת אימונים משנה לחלוטין את העשייה שלי המקצועית ואני מתפקדת אחרת".
הצלחה עבורי היא לאכול מדי ערב ארוחת ערב עם בנותיי ולשמוע מה עבר עליהן במהלך היום ומה שלומן. בשנים האחרונות למדתי שהצלחה זה לתכנן קדימה חופשה אחת או יותר ולדעת שיש לי "עוגנים" בהם אני עוצרת, מתמלאת כוחות מחודשים ואנרגיה להמשך הדרך. הצלחה זה לפגוש חברים ומשפחה, לטייל, להנות יחד, לצבור חוויות. הצלחה היא היכולת לעצור, להתבונן לרגע על העשייה שלי מהצד, לחשוב, לתכנן לאן אני רוצה להגיע וזו גם היכולת שלי לראות את ההצלחות שלי ולזכור אותן גם ברגעים המאתגרים שבדרך".

דוגמא אישית, עצמאות ואחריות

לעו"ד פלסנר שתי בנות, מיכאלה (14.5) ואיילה (12.5). עו"ד פלסנר מאמינה בדוגמא אישית ובעשייה. "דוגמא אישית זו אבן יסוד בהורות. הילדים סופגים מה שהם רואים וחווים. הורים מתלוננים שהילדים לא קוראים ספרים. בנותיי רואות אותי קוראת וכותבת, זה מה שהן סופגות בבית וזה מה שהן עושות גם. אני כותבת יומן מגיל צעיר וגם הן רצו להתחיל כתיבה בגיל צעיר". דבר נוסף בו מאמינה עו"ד פלסנר הוא פיתוח ובניית עצמאות ואחריות. "ילדים עצמאיים הם ילדים שיצליחו יותר בחיים. אם נאמין בילדנו, הם יהיו בעלי דימוי עצמי גבוה יותר וכך יתנהלו בעולם. הם יגדלו עם האמונה שהכל אפשרי עבורם. כך מתפתחת תחושת עצמאות ואחריות. מגיל צעיר אני מאמינה בבנותיי, סומכת עליהן ונותנת להן את התחושה שהן יכולות להצליח בכל. כך הן גדלות ומתנהלות".

לפני כשנה עלה בפייסבוק פוסט עם ברכת יומולדת שכתבו מיכאלה ואיילה לאימם. הברכה מעוררת ההשראה היתה למעשה מבט על הדרך של מתת דרך עיניי הילדות. הפוסט המרגש זכה לתגובות רבות. "כשקראתי את הברכה הבנתי מה זה אושר ומהי הצלחה. הילדות שלי הן ההצלחה הגדולה, המשמעותית והמרגשת ביותר בחיי. אני לומדת מהן המון ונהנית מן הדרך".

הפוגות ועצירות ממקדות אותך והכרחיות להצלחה

עו"ד פלסנר יוצרת לעצמה "פאוזות" קטנות בדרך, כדי להתחדש באנרגיה וכדי לדייק את העשייה שלה. "אני מאמינה בהפוגות ועצירות נקודתיות בדרך. חשהפוגות ועצירות הכרחיות להצלחהוב לקחת אוויר ביומיום וגם בנקודות מכריעות בקריירה לפני השלב הבא. עצירה יכולה לדייק את העשייה, למקד אותה בכיוון הנכון ולמלא אותנו בכוחות מחודשים להמשך הדרך. הפוגות יכולות להיות הפוגות של מספר דקות במהלך היום וגם חופשה של שבוע במלדיבים עם ים בצבע טורקיז. ההפוגה מאפשרת לי להיטען באנרגיה ולהמשיך הלאה בדרך האינטנסיבית. בשנתיים האחרונות, אני מקפידה על יום בשבוע מחוץ למשרד, יום המוקדש לחשיבה ותכנון, יום בו אני כותבת ומקבלת פרספקטיבה על העשייה שלי".

השארת תגובה